M&L Advies

Hypotheek

Lekker wonen tegen de laagste maandlasten

Een groot deel van ons inkomen gaat op aan maandelijkse woonlasten. Iedereen wil dat deze vaste lasten zo laag mogelijk zijn. Dit kan door te kiezen voor de juiste hypotheekvorm en de meest aantrekkelijke verzekeringen.

Een hypotheek is een persoonlijke zaak, want ieder mens is verschillend. Daarom is het bij de keuze van uw hypotheek belangrijk om niet alleen naar de laagste rente te kijken. Uw woonlasten worden namelijk ook bepaald door: uw gezinssituatie, eigen middelen of verplichtingen, uw fiscale positie, uw werk, zekerheden die u wenst en uw ambities voor de toekomst.

Wij geven u advies over de verschillende hypotheekvormen en uw mogelijkheden. En bekijken samen met u welke hypotheek het beste bij u past. Daarbij profiteert u nu van de laagste maandlasten en creëert u financiële mogelijkheden om straks uw dromen te realiseren.

Hypotheek berekening's tool

Klik hier om de hypotheek berekening's tool te openen.

Hypotheekvormen

Hypotheken zijn er in verschillende vormen die ook nog eens met elkaar kunnen worden gecombineerd. Daarom is er altijd een hypotheek die bij u past. Onderstaand zullen wij alle verschillende vormen toelichten.

 • Lineair
 • Annuïtair
 • Spaar
 • Hybride
 • Leven
 • Aflossingsvrij
 • Krediet hypotheek
 • Unit-linked-hypotheek
 • Spaarhypotheek

  Ook de spaarhypotheek is een variant op de ouderwetse levenhypotheek. Met de bijbehorende fiscale voordelen. Anders dan bij de levenhypotheek bestaat bij de spaarhypotheek doorgaans niet de mogelijkheid tussentijds van geldgever te wisselen. Daar staat tegenover dat de verzekeraar, die doorgaans nauw aan de geldgever gelieerd is, de uitkering voor 100% garandeert.

  Dat komt omdat de verzekeraar uw spaarpremies rechtstreeks belegt in uw eigen hypotheek. Wordt aan u 8% rente in rekening gebracht over de lening, dan ontvangt u ook 8% rente over het opgebouwde spaartegoed. En juist die koppeling heeft een prettige bijkomstigheid: mocht uw hypotheekrente stijgen, dan stijgt uw spaarrente eveneens. Om dan bij een verhoogde spaarrente te voorkomen dat de einduitkering te hoog zou worden, zal de verzekeraar de spaarpremie vervolgens gaan verlagen. Zo heeft een rentestijging steeds een verlaging van de premie tot gevolg. En omgekeerd wordt een rentedaling steeds gevolgd door een stijging van de premie.

  Diensten

  Overig

  Schade's Voogd & Voogd

  Links

  Advieskeuze

  Social Media