ORV

Overlijdens Risico Verzekeringen

Korte omschrijving

Een overlijdensrisico verzekering is een verzekering welke het verzekerd bedrag uitgekeerd wordt wanneer de verzekerde voor de einddatum komt te overlijden. Het verzekerd bedrag en de looptijd wordt vooraf met u bepaald.

Vormen

Een overlijdensrisico kent 3 varianten.

1. De gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering.

Hierbij verzekert u gedurende de gehele looptijd een vast kapitaal. Dit kapitaal wordt direct na overlijden van de verzekerde(n) uitgekeerd aan de begunstigden bijvoorbeeld uw partner, kinderen of erfgenamen. Hiervoor betaalt u gedurende de looptijd een vaste verzekeringspremie.

2. De lineair dalende overlijdensrisicoverzekering.

Hierbij verzekert u gedurende de gehele looptijd een kapitaal dat per jaar met een gelijkblijvend bedrag afneemt.

3. De annuitair dalende overlijdensrisicoverzekering.

Hierbij verzekert u gedurende de gehele looptijd een annuïtair dalend kapitaal. Het percentage waarmee dit kapitaal daalt ligt vrijwel altijd tussen de 4 en 8%. Echter is het geheel vrij om het percentage zelf te kiezen. Hierdoor kunt u de verzekering passend maken op basis van de rente die u voor uw Annuïtaire lening betaald. Opvallend is dat in de eerste jaren van de verzekering het verzekerd bedrag nauwelijks daalt, terwijl aan het eind van de looptijd het verzekerd kapitaal sterk afneemt.

Premie

De premie voor een overlijdensrisicoverzekering hangt o.a. af van de volgende factoren;

  • De leeftijd van de verzekerde.
  • De looptijd van de verzekering
  • Het verzekerd bedrag en de vorm van de overlijdensrisicoverzekering. De premie voor een annuitair- of lineair dalende overlijdensrisicoverzekering is vaak gunstiger dan voor een gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering.